Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Який порядок оподаткування податком з доходів фізичних осіб вартості путівки, наданої працедавцем працівнику зі знижкою?

Який порядок оподаткування податком з доходів фізичних осіб вартості путівки, наданої працедавцем працівнику зі знижкою?


Згідно з п. 1.1 ст. 1 Закону України від 22.05.2003 № 889–IV „Про податок з доходів фізичних осіб” (далі – Закон) додатковим благом є кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші доходи, що виплачуються платнику податку його працедавцем, якщо такий дохід не є заробітною платою чи виплатою.
Оподаткування додаткових благ, в тому числі у вигляді путівок, які надані працедавцем своєму працівнику безкоштовно або зі знижкою, провадиться на підставі пп. 4.2.9 п. 4.2 ст. 4 Закону за ставкою, встановленою пунктом 7.1 ст. 7 Закону (в 2007 році - 15 %).
Одночасно зауважимо, що відповідно до пп. 4.3.24 п.4.3 ст.4 Закону не підлягає включенню до загального оподатковуваного місячного (річного) доходу платника податку лише вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування на території України платника податку або його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою ( у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески такого платника податку – члена такої професійної спілки, створеної за законодавством України, або за рахунок коштів відповідного фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям