Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи сплачують фізичні особи податок з власників транспортних засобів при перереєстрації транспортних засобів у зв'язку із зміною двигуна?

Чи сплачують фізичні особи податок з власників транспортних засобів при перереєстрації транспортних засобів у зв'язку із зміною двигуна?


Пунктом 38 постанови КМ України від 07.09.98 №1388 „Про затвердження Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок” визначено, що перереєстрація транспортного засобу у зв'язку із заміною двигуна здійснюється у разі зміни типу двигуна, його ваги, робочого об'єму та потужності.
Враховуючи викладене, коли при перереєстрації транспортного засобу його власник у зв'язку із заміною двигуна збільшує робочий об'єм двигуна такого транспортного засобу, то такий власник повинен сплатити податок відповідно до ставок, визначених ст. 3 Закону України від 11.12.91 №1963-ХІІ „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів”.
У разі якщо перереєстрація транспортних засобів відбувається протягом року, то податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишились до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено перереєстрацію транспортного засобу. У разі коли власник транспортного засобу при перереєстрації транспортного засобу сплатив податок з власників транспортних засобів у поточному році під час технічного огляду, то при перереєстрації необхідно сплатити різницю між сумою податку, яка обрахована за новим об'ємом циліндрів двигуна, та річною сумою податку, сплаченою під час технічного огляду.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям