Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи має право приватний підприємець одночасно здійснювати діяльність за різними системами оподаткування: спрощеною і загальною?

Чи має право приватний підприємець одночасно здійснювати діяльність за різними системами оподаткування: спрощеною і загальною?


Відповідно до ст. 2 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (далі - Указ) суб’єкт підприємницької діяльності – фізична діяльність самостійно обирає спосіб оподаткування своїх доходів за єдиним податком.
Для переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єкт малого підприємництва подає письмову заяву до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації.
Рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності може бути прийняте не більше одного разу за календарний рік.
Згідно зі ст. 4 Указу Відмову від застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності і повернення до раніше встановленої системи оподаткування суб'єкти малого підприємництва можуть здійснювати з початку наступного звітного (податкового) періоду (кварталу) у разі подання відповідної заяви до органів державної податкової служби не пізніше ніж за 15 днів до закінчення попереднього звітного (податкового) періоду (кварталу).
Норми Указу не передбачають можливості одночасного застосування різних систем оподаткування.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям