Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи потрібно суб‘єкту підприємницької діяльності фізичній особі – платнику єдиного податку в Книзі ф.10 заповняти г„Дата здійснення операції”, г „Сума виручки від реалізації” за кожний день реалізації такого товару? Чи потрібно при цьому зазначати назву товару та його кількість, яка реалізується протягом дня?

Чи потрібно суб‘єкту підприємницької діяльності фізичній особі – платнику єдиного податку в Книзі ф.10 заповняти г„Дата здійснення операції”, г „Сума виручки від реалізації” за кожний день реалізації такого товару? Чи потрібно при цьому зазначати назву товару та його кількість, яка реалізується протягом дня?


Відповідно до п.8 Наказу ДПА України від 29.10.99 №599 „Про затвердження Свідоцтва про сплату єдиного податку та Порядку його видачі” для визначення результатів власної підприємницької діяльності на підставі хронологічного відображення здійснених господарських і фінансових операцій платник єдиного податку веде Книгу обліку доходів і витрат згідно із додатком №10 до Інструкції про прибутковий податок з громадян, затвердженої наказом ДПА України від 21.03.93 №12 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 09.06.93 за №64 (далі – Книга ф.10). При цьому обов‘язковому заповненню підлягають лише графи „період обліку (день, тиждень, місяць, рік)”, „витрати на виробництво продукції”, „сума виручки (доходу)”, „чистий доход”.
У графі 6 „Сума виручки (доходу)” Книги ф.10 відображається фактично отримана сума виручки так, як відповідно до ст.1 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва” в редакції від 28.06.99 №746/99, із змінами та доповненнями виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб‘єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг).
У графі 1 „Період обліку” Книги ф.10 зазначається день, тиждень, місяць, рік здійснення операції.
Виходячи з вищезазначеного в Книзі обліку доходів та витрат в г6 відображається сума виручки від реалізації за фактом її отримання та на дату здійснення такої операції г1. При цьому назву товару та його кількість, що реалізується зазначати не потрібно.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям