Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи повинні суб'єкти підприємницької діяльності - фізичні особи - платники єдиного податку застосовувати електронні контрольно-касові апарати для проведення розрахунків із споживачами?

Чи повинні суб'єкти підприємницької діяльності - фізичні особи - платники єдиного податку застосовувати електронні контрольно-касові апарати для проведення розрахунків із споживачами?


Ні, не повинні. Згідно зі ст.6 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб‘єктів малого підприємництва” суб'єкти підприємницької діяльності - фізичні особи - платники єдиного податку мають право не застосовувати електронні контрольно-касові апарати для проведення розрахунків із споживачами.
Крім того, відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України від 06.07.95 №265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) суб'єктами підприємницької діяльності-фізичними особами, оподаткування доходів яких здійснюється відповідно до законодавства з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (в тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку), за умови ведення такими особами книг обліку доходів та витрат у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України за поданням державного органу, уповноваженого провадити державну регуляторну політику.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям