Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Фізична особа придбаває приміщення за договором купівлі-продажу, умовою якого є внесення коштів в безготівковій формі. Зазначена фізична особа зареєстрована як приватний підприємець на спрощеній системі оподаткування. Чи може такий приватний підприємець на спрощеній системі оподаткування зі свого розрахункового рахунку розрахуватися за придбанн

Фізична особа придбаває приміщення за договором купівлі-продажу, умовою якого є внесення коштів в безготівковій формі. Зазначена фізична особа зареєстрована як приватний підприємець на спрощеній системі оподаткування. Чи може такий приватний підприємець на спрощеній системі оподаткування зі свого розрахункового рахунку розрахуватися за придбанн

Так, може, якщо дотримуються умови оформлення первинних документів. Внесення готівкових коштів на банківський рахунок СПД відповідно до Інструкції про касові операції в банках України, затвердженою постановою Правління Нацбанку України від 14.08.2003р. №337, оформляється касовим документом у якому є розділ “Призначення платежу”.
Якщо на банківський рахунок вносяться готівкові кошти як торговельна виручка, в цьому розділі прямо так і зазначається “торгова виручка”. Якщо ж підприємець бажає покласти на рахунок свої власні кошти, то в розділі “Призначення платежу” слід зазначити “ унесення власних заощаджень готівкою”, і внесені таким чином грошові кошти до складу виручки не зараховуються. При цьому при здійсненні таких операцій записи в Книгу обліку доходів і витрат за формою №10 не здійснюються.
Право суб’єктів господарювання вільно розпоряджатися власними коштами, у тому числі й на банківських рахунках закріплено в Цивільному Кодексі України від 16.01.2003р. №435-ІУ (ст.1066,1074).
У разі видачі готівки з каси зазначається, на які цілі вона видається, під час приймання готівки зазначається вид платежу або джерела її надходження, а в разі внесення суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами на поточні рахунки власної готівки за рахунок заощаджень зазначається "унесення власних заощаджень готівкою". За операціями за вкладними (депозитними) рахунками зазначається внесення готівки на вкладний (депозитний) рахунок або видача готівки з нього. За операціями, не пов'язаними з платежами та вкладними (депозитними) рахунками, зазначається "переказ готівки".

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям