Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Фізична особа-суб’єкт підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування протягом звітного не отримував доходів від своєї підприємницької діяльності. Чи повинен такий підприємець надавати податковому органу декларацію про доходи за той звітний період, коли він не здійснював підприємницької діяльності?

Фізична особа-суб’єкт підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування протягом звітного не отримував доходів від своєї підприємницької діяльності. Чи повинен такий підприємець надавати податковому органу декларацію про доходи за той звітний період, коли він не здійснював підприємницької діяльності?

Порядок оподаткування доходів від зайняття підприємницькою діяльністю за загальною системою оподаткування визначено в розділі IV Декрету Кабінету Міністрів України від 26.12.92 р. N 13-92 "Про прибутковий податок з громадян", із змінами та доповненнями, та Інструкції про оподаткування доходів фізичних осіб від зайняття підприємницькою діяльністю, затвердженої наказом ГДПІ України від 21.04.93 р. N 12, та зареєстрованої в Мін'юсті України 09.06.93 р. за N 64.
Подання декларації про доходи за звітний рік підприємцями СГД - фізичними особами передбачено п. 4 ст. 14 Декрету Кабінету Міністрів України "Про прибутковий податок з громадян", згідно з яким громадяни, які займаються підприємницькою діяльністю, подають податковому органу декларації за наслідками кожного звітного кварталу, а також звітного року у строки, визначені законом.
Тобто в разі коли СГД - фізична особа не здійснює діяльність, вона не звільняється від обов'язку подання декларації за звітний період (квартал, рік).
Роз’яснення із зазначеного питання були надані листом ДПА України від 23.06.2006 р. N 3498/А/17-0715.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям