Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Що робити платнику податку на спрощеній системі оподаткування, який перевищив граничний обсяг виручки?

Що робити платнику податку на спрощеній системі оподаткування, який перевищив граничний обсяг виручки?


Згідно зі ст. 1 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» спрощена система оподаткування запроваджується для фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і у трудових відносинах з якими, включаючи членів їх сімей, протягом року перебуває не більше 10 осіб та обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 500 тис. гривень.
У разі порушення вимог ст.1 Указу, зокрема, перевищення обсягу виручки від реалізації продукції протягом календарного року понад 500 тис. грн.., платник єдиного податку повинен перейти на загальну систему оподаткування, починаючи з наступного звітного періоду (кварталу) шляхом подання декларації про доходи у порядку, встановленому розд. IV Декрету КМ України від 26.12.92 №13-92 “Про прибутковий податок з громадян”.
Для повернення до раніше встановленої системи оподаткування необхідно подати відповідну заяву до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 днів до закінчення попереднього звітного (податкового) періоду (кварталу) (ст. 4 Указу).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям