Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • В який термін і за який період необхідно сплачувати єдиний податок фізичним особам — суб’єктам підприємницької діяльності?

В який термін і за який період необхідно сплачувати єдиний податок фізичним особам — суб’єктам підприємницької діяльності?


Згідно зі ст. 2 Указу Президента України від 03.07.98 р. № 727/98 „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” суб'єкти малого підприємництва - фізичні особи мають право самостійно обрати спосіб оподаткування доходів за єдиним податком шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку.
Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.
Пунктом 2 наказу ДПА України від 29.10.99 р. № 599 «Про затвердження Свідоцтва про сплату єдиного податку та Порядку його видачі» визначено, що підставою для видачі Свідоцтва є подання суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою письмової заяви згідно з додатком 1 до цього Порядку та платіжного документа (квитанція, копія платіжного доручення з відміткою банківської установи) про сплату (перерахування) єдиного податку за період не менше ніж календарний місяць.
Цим пунктом Порядку також обумовлено, що у разі щомісячної сплати єдиного податку його сплата здійснюється не пізніше 20 числа місяця, наступного за тим, в якому здійснювалась попередня сплата єдиного податку.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям