Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • За яких умов СПД – фізична особа може застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності ?

За яких умов СПД – фізична особа може застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності ?


Відповідно до ст. 1 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджується для суб'єктів малого підприємництва-фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і у трудових відносинах з якими, включаючи членів їх сімей, протягом року перебуває не більше 10 осіб та обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 500 тис. гривень.
Також слід врахувати, що згідно зі ст. 7 Указу дія цього Указу не поширюється на фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які займаються підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи і здійснюють торгівлю лікеро-горілчаними та тютюновими виробами, пально-мастильними матеріалами.
Крім того, відповідно до п. 4 розд. II Прикінцевих положень Закону України від 25.03.05 №2505-IV „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2005 рік” та деяких інших законодавчих актів України” спрощена система оподаткування, обліку та звітності не поширюється на:
- суб'єктів підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність в сфері грального бізнесу (в тому числі діяльність, пов'язану зі створення казино, інших гральних місць (будинків), гральних автоматів з грошовим та майновим розіграшем, проведенням лотерей (в тому числі державних) і розіграшей з видачею грошових виграшів в готівковій або майновій формі);
- суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють видобуток і виробництво дорогоцінних металів і дорогоцінних каменів, дорогоцінних каменів органогенного утворення;
- суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють оптову, роздрібну торгівлю промисловими виробами із дорогоцінних металів, які підлягають ліцензуванню згідно з Законом України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям