Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Підприємство надає нерезиденту послуги по розробці конструкторської документації для здійснення робіт із будівництва та оснащення нерухомості, що розташована за кордоном. Чи є така операція об’єктом оподаткування ПДВ ?

Підприємство надає нерезиденту послуги по розробці конструкторської документації для здійснення робіт із будівництва та оснащення нерухомості, що розташована за кордоном. Чи є така операція об’єктом оподаткування ПДВ ?


Ні, така операція не є об’єктом оподаткування ПДВ. Згідно з пп. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3 Закону України від 03.04.97 №168/97-ВР «Про податок на додану вартість» (далі - Закон) об’єктом оподаткування ПДВ є операції поставки товарів та послуг, місце надання яких знаходиться на митній території України.
Пп.ом "в" п. 6.5 ст. 6 Закону передбачено, що при наданні послуг агентами, посередниками чи іншими учасниками ринку нерухомого майна (нерухомості), іншими особами, відповідальними за підготовку, координацію, нагляд та здійснення робіт із будівництва та оздоблення (оснащення) нерухомості (включаючи послуги архітекторів та дизайнерів), інших подібних послуг, пов'язаних з продажем або будівництвом нерухомості, місцем поставки послуг є місце, де така нерухомість розташована або буде розташована.
Таким чином, у разі якщо об'єкти нерухомості розташовані, або будуть розташовані за межами митної території України, то операції з надання нерезиденту послуг з оснащення нерухомості (включаючи послуги архітекторів та дизайнерів), інших подібних послуг, пов'язаних з продажем або будівництвом нерухомості не оподатковуються ПДВ.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям