Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Підприємство платник ПДВ займається видавництвом та продажем книжок для дітей шкільного віку. Чи звільняються від оподаткування такі операції ?

Підприємство платник ПДВ займається видавництвом та продажем книжок для дітей шкільного віку. Чи звільняються від оподаткування такі операції ?


Пільговий режим обкладання поширюється на операції з видавництва та продажу книжок для дітей шкільного віку
Згідно з п. 11.38 ст. 11 Закону України від 03.04.97 № 168/97 «Про податок на додану вартість» (далі – Закон) тимчасово до 01.01.2009 звільняються від обкладання ПДВ операції з виконання робіт та поставки послуг у видавничій діяльності, діяльності з виготовлення та розповсюдження видавництвами, видавничими організаціями, підприємствами поліграфії, розповсюджувачами книжкової продукції, виробленої в Україні, операції з виробництва та/або поставки паперу і картону, вироблених в Україні для виготовлення книжкової продукції, а також операції з поставки книжкової продукції, виробленої в Україні, крім послуг реклами, розміщення матеріалів рекламного та еротичного характеру і видань рекламного та еротичного характеру.
Відповідно до пп. 5.1.2 п. 5.1 ст. 5 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 № 168/97-ВР (зі змінами та доповненнями) передбачено звільнення від обкладання ПДВ операцій з поставки (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок, крім видань еротичного характеру, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників українського виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови; доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України.
Підприємство, що здійснює виготовлення та розповсюдження видавничої продукції, відповідно до вимог Закону України " від 05.06.97 № 318/97-ВР "Про видавничу справу» мають здійснити державну реєстрацію як суб'єкт видавничої справи у Державному реєстрі. При цьому всі без винятку видання мають бути зареєстровані - Книжковою палатою України.
Виходячи з зазначеного, пільговий режим оподаткування поширюється на операції з видавництва та продажу книжок для дітей шкільного віку.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям