Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як правильно розрахувати встановлений для реєстрації платником ПДВ обсяг операцій з поставки товарів?

Як правильно розрахувати встановлений для реєстрації платником ПДВ обсяг операцій з поставки товарів?


Враховується обсяг операцій, що оподатковуються за ставкою 20%, за нульовою ставкою та звільнених від оподаткування.
Відповідно до пп.2.3.1 п.2.3 ст.2 Закону України від 03.04.97 №168 « Про податок на додану вартість » особа підлягає обов'язковій реєстрації як платник податку, коли загальна сума від здійснення операцій з поставки товарів (послуг), у тому числі з використанням локальної або глобальної комп'ютерної мережі, що підлягають оподаткуванню згідно з цим Законом, нарахована (сплачена, надана) такій особі або в рахунок зобов'язань третім особам, протягом останніх дванадцяти календарних місяців сукупно перевищує 300000 гривень (без урахування податку на додану вартість).
З урахуванням вимог пп.5.3.1 п.5.3 ст.5 Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 30.05.97 №166 при визначенні загального обсягу оподатковуваних операцій звітного періоду враховуються обсяги операцій, що оподатковуються за ставкою 20 відсотків, нульовою ставкою, звільнені від оподаткування відповідно до ст. 5 Закону і тимчасово звільнені від оподаткування відповідно до ст. 11 Закону чи інших нормативно-правових актів, та обсяги поставки, що не є об'єктом оподаткування згідно із п.ом 3.2 ст. 3 Закону.
Такий порядок розрахунку обсягу операцій з поставки товарів, встановленого для реєстрації платником ПДВ підтверджено листом ДПА України від 04.04.2007 №6701/7/16-1517-26 «Про реєстрацію платником ПДВ».

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям