Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи мають право філіали, представництва, інші відособлені підрозділи яки не є юридичними особами придбавати торгові патенти для здійснення діяльності яка підлягає патентуванню?

Чи мають право філіали, представництва, інші відособлені підрозділи яки не є юридичними особами придбавати торгові патенти для здійснення діяльності яка підлягає патентуванню?


Законом України `"Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" від 23 березня 1996 року №98/96 - ВР (далі – Закон) визначається порядок патентування торгової діяльності за готівкові кошти, а також з використанням інших форм розрахунків і кредитних карток, діяльності у сфері торгівлі іноземною валютою, діяльності з надання послуг у сфері грального бізнесу і побутових послуг, яка здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності.
Філіали, представництва, інші відособлені підрозділи не є юридичними особами, отже, не є суб'єктами господарювання і відповідно не мають права придбавати торгові патенти для здійснення діяльності підлягаючої патентуванню.
Торгові патенти для філіалів, які здійснюють діяльність, що підлягає патентуванню, отримуються юридичними особами по місцезнаходженню філіалів.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям