Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи може здійснювати торговельну діяльність платник фіксованого сільськогосподарського податку за готівкові кошти без придбання торгового патенту?

Чи може здійснювати торговельну діяльність платник фіксованого сільськогосподарського податку за готівкові кошти без придбання торгового патенту?


Відповідно до ст. 1 Закону України від 17 грудня 1998 року №320 - XIV ,,Про фіксований сільськогосподарський податок” із змінами та доповненнями (далі – Закону) фіксований сільськогосподарський податок сплачується в рахунок податків і зборів (обов'язкових платежів), зокрема в рахунок плати за придбання торгового патенту на здійснення торговельної діяльності.
Відповідно до п. 4 ст. 9 Закону визначено, що для сільськогосподарських товаровиробників – платників фіксованого сільськогосподарського податку зупинено дію Закону України від 23 березня 1996 року №98/96 – ВР "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" із змінами та доповненнями у частині придбання торгового патенту для здійснення торговельної діяльності. певних податків та зборів, зокрема, плати на придбання торгового патенту на здійснення торговельної діяльності.
Відповідно до ст. 2 Закону у разі якщо звітному податковому періоді валовий дохід від операції сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки становить менше ніж 75 % загальної суми валового доходу, підприємство сплачує податки у наступному звітному періоді на загальних підставах, у тому числі плату за придбання торгового патенту на здійснення торговельної діяльності. Отже, платник фіксованого сільськогосподарського податку може здійснювати торговельну діяльність без придбання торгового патенту.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям