Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи необхідно придбавати торговий патент на проведення розіграшу з метою розширення кола клієнтів у банківських установах?

Чи необхідно придбавати торговий патент на проведення розіграшу з метою розширення кола клієнтів у банківських установах?


Відповідно до ст. 5 Закону України від 23.03.96 № 98/96-ВР "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" із змінами та доповненнями (далі - Закон) патентуванню підлягають операції з надання послуг у сфері грального бізнесу, які здійснюються суб’єктами підприємницької діяльності.
Відповідно до листа Державної Податкової Адміністрації України від 14.02.2006 № 48/2/15-0410 банківські установи з метою залучення клієнтів проводять рекламні акції, пов'язані з процесом поширення інформації про переваги окремих банківських послуг для оперативного просування їх на ринку фінансових послуг та підвищеного попиту.
Одним із заходів залучення депозитних коштів є розіграші з видачею призів у вигляді підвищених відсотків. При цьому доходів від проведення розіграшів банки не отримують, а лише несуть витрати.
Таким чином, проведення банками розіграшів з видачею грошових або майнових призів з метою розширення кола клієнтів та обсягів банківських послуг не є послугами у сфері грального бізнесу.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям