Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи підлягає патентуванню діяльність з виготовлення і продажу метало-пластикових вікон та дверей за безготівковий розрахунок?

Чи підлягає патентуванню діяльність з виготовлення і продажу метало-пластикових вікон та дверей за безготівковий розрахунок?


Відповідно до ст. 3' Закону України від 23.03.96 №98/96-ВР "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" (далі – Закон) патентуванню підлягає діяльність з надання побутових послуг, яка здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами як в окремих приміщеннях, будівлях, їх частинах, так i за їх межами.
Під побутовими послугами у цьому Законі слід розуміти діяльність, пов'язану з наданням платних послуг для задоволення особистих потреб замовника за готівкові кошти, а також з використанням інших форм розрахунків, включаючи кредитні картки.
Переліком, який затверджений постановою КМ України від 27.04.98 №576 "Про затвердження переліку послуг, що належать до побутових і підлягають патентуванню" визначено види діяльності з виготовлення металовиробів за індивідуальним замовленням за кодами 01.094.01 – 01.094.08 та 01.094.11-01.094.15, які підлягають патентуванню.
Отже, в зв’язку з відсутністю в зазначеному переліку даного виду діяльності, виготовлення металопластикових вікон та дверей патентуванню не підлягає.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям