Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи підлягає патентуванню діяльність із надання платних послуг за готівкові кошти, зокрема, прокат спортивного знаряддя для гри в гольф?

Чи підлягає патентуванню діяльність із надання платних послуг за готівкові кошти, зокрема, прокат спортивного знаряддя для гри в гольф?


Відповідно до ч. 1 ст. 3' Закону України від 23 березня 1996 року №96/98 - ВР "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" із змінами та доповненнями (далі – Закон) патентуванню підлягає діяльність з надання побутових послуг, яка здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами як в окремих приміщеннях, будівлях, їх частинах, так і за її межами.
Відповідно до ч. 2 ст. 3' Закону під побутовими послугами у цьому Законі слід розуміти діяльність, пов'язану з наданням платних послуг для задоволення особистих потреб замовника за готівкові кошти, а також з використанням інших форм розрахунків, включаючи кредитні картки.
Перелік послуг, які відносяться до побутових, затверджено постановою КМ України від 27 травня 1998 року №576 "Про затвердження переліку послуг, що належать до побутових і підлягають патентуванню" (у редакції постанови КМ України від 11 травня 2006 року №659) зазначено, що патентуванню підлягає прокат спортивних і туристичних виробів, наметів, прогулянкових човнів, лижного спорядження, ракеток, ковзанів, двоколісних велосипедів, дельтапланів, парусних дошок, водних лиж (код 01.130.09).
Отже, спортивний інвентар для гри в гольф може бути предметом прокату, а тому діяльність з надання послуг прокату спортивного інвентарю для гри в гольф підлягає патентуванню на загальних підставах.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям