Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Де придбавається торговий патент на гральний автомат, якщо юридична адреса і місце встановлення автомату в різних районах міста?

Де придбавається торговий патент на гральний автомат, якщо юридична адреса і місце встановлення автомату в різних районах міста?


Згідно з ст. 5 Закону України від 23.03.96 № 98/96-ВР “Про патентування деяких видів підприємницької діяльності” (далі – Закон), патентуванню підлягають операції з надання послуг у сфері грального бізнесу, які здійснюються суб”єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами.
Частиною 3 ст. 2 Закону передбачено, що торговий патент видається за плату суб”єктам підприємницької діяльності державними податковим органами за місцезнаходженням цих суб”єктів або місцезнаходженням їх структурних (відокремлених) підрозділів.
У разі коли суб”єкт підприємницької діяльності має структурні (відокремлені) підрозділи, торговий патент придбавається окремо для кожного структурного (відокремленого) підрозділу (грального місця).
Відповідно до ч. 2 ст. 7 Закону торговий патент є чинним на території органу, який здійснив реєстрацію суб”єкта підприємницької діяльності чи з яким погоджено місцезнаходження його структурного (відокремленого) підрозділу за місцем видачі торгового патенту цьому суб”єкту. Передача торгового патенту іншому суб”єкту підприємницької діяльності або іншому структурному (відокремленому) підрозділу суб”єкта підприємницької діяльності не дозволяється.
Таким чином, торговий патент на здійснення операцій з надання послуг у сфері грального бізнесу придбавається суб”єктом підприємницької діяльності у державному податковому органі за місцем розташування грального місця (автомату).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям