Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Суб'єкт підприємницької діяльності здійснює реалізацію продукції власного виробництва за готівкові та безготівкові кошти. Чи необхідно в такому випадку придбавати торговий патент?

Суб'єкт підприємницької діяльності здійснює реалізацію продукції власного виробництва за готівкові та безготівкові кошти. Чи необхідно в такому випадку придбавати торговий патент?


Відповідно до ч 2 ст.3 Закону України від 23 березня 1996 року №98/96 - ВР "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" із змінами та доповненнями (далі – Закон) визначено, що під торговельною діяльністю слід розуміти роздрібну та оптову торгівлю, діяльність у торговельно-виробничій сфері (громадське харчування) за готівкові кошти, інші готівкові платіжні засоби та з використанням кредитних карток. Під пунктами продажу товарів у Законі слід розуміти:
оптові бази, склади-магазини або інші приміщення, які використовуються для здійснення оптової торгівлі за готівкові кошти, інші готівкові платіжні засоби та з використанням кредитних карток.
Отже, якщо суб'єкт підприємницької діяльності реалізує продукцію власного виробництва не тільки своїм працівникам, необхідно придбавати торговий патент на загальних підставах.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям