Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які дані зазначаються в торговому патенті?

Які дані зазначаються в торговому патенті?


Відповідно абз. 3 ч. 3 ст. 2 Закону України від 23.03.96 № 98/96-ВР „Про патентування деяких видів підприємницької діяльності” із змінами та доповненнями (далі – Закон) торговий патент містить такі реквізити: номер торгового патенту; найменування володільця торгового патенту; вид підприємницької діяльності; назва виду побутових послуг чи послуг у сфері грального бізнесу; місце реєстрації громадянина як суб'єкта підприємницької діяльності чи місцезнаходження суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи (місцезнаходження структурного (відокремленого) підрозділу цього суб'єкта); для транспортних засобів - зазначення "виїзна торгівля"; термін дії торгового патенту; місцезнаходження державного податкового органу, що видав торговий патент; відмітка державного податкового органу про надходження плати за виданий ним торговий патент.
Відповідно до ч. 4 ст. 2 Закону підставою для придбання торгового патенту є заявка на придбання торгового патенту, яка повинна містити такі реквізити: найменування суб'єкта підприємницької діяльності;
витяг з установчих документів щодо юридичної адреси суб'єкта підприємницької діяльності, а у випадках, якщо патент придбавається для структурного (відокремленого) підрозділу, - довідка органу, який погодив місцезнаходження структурного (відокремленого) підрозділу, із зазначенням цього місця; вид підприємницької діяльності, здійснення якої потребує придбання торгового патенту; найменування документа про повну або часткову сплату вартості торгового патенту.
Отже, суб'єкт підприємницької діяльності повинен в заявці на придбання торгового патенту зазначити вид діяльності, що підлягає патентуванню (торговельна діяльність, діяльність з надання побутових послуг, діяльність на здійснення операцій з торгівлі готівковими валютними цінностями або операції з надання послуг у сфері грального бізнесу), який буде зазначено в торговому патенті.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям