Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які документи необхідно надати для придбання торгового патенту?

Які документи необхідно надати для придбання торгового патенту?


Відповідно до ч. 4 ст. 2 Закону України від 23 березня 1996 року №98/96 ВР підставою для придбання торгового патенту є заявка суб'єкта підприємницької діяльності державної податкової служби, яка має містити такі реквізити:
найменування суб'єкта підприємницької діяльності;витяг з установчих документів щодо юридичної адреси суб'єкта підприємницької діяльності, а у випадках, якщо патент придбавається для структурного (відокремленого) підрозділу, - довідка органу, який погодив місцезнаходження структурного (відокремленого) підрозділу, із зазначенням цього місця;вид підприємницької діяльності, здійснення якої потребує придбання торгового патенту;найменування документа про повну або часткову сплату вартості торгового патенту.
Відповідно до п. 11 постанови КМ України від 13 липня 1998 року №1077 "Положення про виготовлення, зберігання і реалізацію торгових патентів" із змінами та доповненнями відомості, наведені в поданій суб'єктом підприємницької діяльності заявці, посадова особа органу державної податкової служби звіряє з оригіналами первинних документів, на підставі яких заповнюється ця заявка, реєструє її в журналі обліку і заповнює бланк торгового патенту. Встановлення будь-яких додаткових умов щодо придбання торгового патенту не дозволяється.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям