Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Їдальня, обслуговує комплексними обідами працівників цієї установи та інших відвідувачів. Чи необхідно придбавати торговий патент?

Їдальня, обслуговує комплексними обідами працівників цієї установи та інших відвідувачів. Чи необхідно придбавати торговий патент?


Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України від 23 березня 1996 року №98/96 - ВР ,,Про патентування деяких видів підприємницької діяльності” із змінами та доповненнями (далі – Закон) патентуванню підлягає торговельна діяльність, що здійснюється суб’єктами підприємницької діяльності у пунктах продажу товарів.
Згідно із ч. 2 ст. 3 Закону під торговельною діяльністю слід розуміти роздрібну та оптову торгівлю, діяльність у торговельно-виробничій (громадське харчування) сфері за готівкові кошти, а також з використанням інших розрахунків та кредитних карток на території України.
Відповідно до ч. 3 ст. 3 Закону визначено, що під пунктами продажу товарів слід розуміти:
фабрики-кухні, фабрики-заготівельні, їдальні, ресторани, кафе, закусочні, бари, буфети, відкриті літні майданчики, кіоски та інші пункти громадського харчування.
Відповідно до ч. 12 ст. 3 Закону встановлено, що не потребує патентування діяльність у торговельно-виробничій сфері (громадське харчування) на підприємствах, в установах, організаціях, у тому числі навчальних закладах, з обслуговування виключно працівників цих підприємств, установ, організацій та учнів і студентів у навчальних закладах.
Отже, якщо їдальня обслуговує не лише працівників підприємства, а й інших відвідувачів, тоді для здійснення торговельної діяльності в зазначеному пункті продажу товарів необхідно придбавати торговий патент на загальних підставах.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям