Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Юридична особа здійснює торгівлю на території ринку i сплачує ринковий збі Чи необхідно придбавати торговий патент?

Юридична особа здійснює торгівлю на території ринку i сплачує ринковий збі Чи необхідно придбавати торговий патент?


Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України від 23 березня1996 року №98/96-ВР ,,Про патентування деяких видів підприємницької діяльності” із змінами та доповненнями (далі – Закон) патентуванню підлягає торговельна діяльність, що здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами у пунктах продажу товарів.
Згідно із ч. 3 ст. 3 Закону під пунктами продажу товарів слід розуміти, зокрема, магазини, кіоски, палатки, розвозки, лотки, прилавки та інші види торгових точок у відведених для торговельної діяльності місцях.
Відповідно до ч. 2 ст. 1 Закону визначено, що дія цього Закону не поширюється на суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, які здійснюють торговельну діяльність з лотків, прилавків і сплачують ринковий збір (плату) за місце для торгівлі продукцією в межах ринків усіх форм власності.
Іншим суб’єктам підприємницької діяльності при здійсненні торговельної діяльності в межах ринку і сплаті при цьому ринкового збору необхідно придбавати торговий патент для кожної торгової точки на загальних підставах.
Таким чином, юридичній особі, яка здійснює торговельну діяльність на ринку і сплачує ринковий збір, необхідно придбавати торговий патент на загальних підставах.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям