Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як надаватимуться пільги щодо сплати земельного податку підприємствам і організаціям громадських організацій інвалідів?

Як надаватимуться пільги щодо сплати земельного податку підприємствам і організаціям громадських організацій інвалідів?


Відповідно до п.3 частини 1 ст. 12 Закону України від 03.07.92 № 2535-XII "Про плату за землю" (далі – Закон) від земельного податку звільняються підприємства та організації громадських організацій інвалідів, які засновані громадськими організаціями інвалідів і є їх власністю, де кількість інвалідів, які мають там основне місце роботи, становить протягом попереднього звітного періоду не менше 50 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом попереднього звітного періоду не менше 25 відсотків суми загальних витрат на оплату праці, що відносяться до складу валових витрат виробництва (обігу).
Підприємства та організації громадських організацій інвалідів мають право застосовувати цю пільгу за наявності дозволу на право користування такою пільгою, який надається міжвідомчою Комісією з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів відповідно до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні". Зазначений дозвіл видається на певний строк (квартал, півріччя, три квартали, рік).
У разі порушення вимог цієї ст. підприємства та організації громадських організацій інвалідів зобов'язані сплатити суми земельного податку за відповідний період, проіндексовані з урахуванням рівня інфляції, а також штраф згідно з чинним законодавством України.
Також слід зазначити, що згідно частини 5 ст. 12 Закону якщо підприємства, установи та організації, що користуються пільгами щодо земельного податку, у тимчасове користування (оренду) земельні ділянки, окремі будівлі або їх частини, податок за земельні ділянки, зайняті будівлями (їх частинами), переданими в тимчасове користування, сплачується у встановлених розмірах на загальних підставах.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям