Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Суб'єкт підприємницької діяльності надає послуги з паркування автомобілів. Чи потрібно застосовувати реєстратор розрахункових операцій?

Суб'єкт підприємницької діяльності надає послуги з паркування автомобілів. Чи потрібно застосовувати реєстратор розрахункових операцій?


Відповідно до ст. 1 Закону України від 06.07.95 №265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” із змінами і доповненнями (далі - Закон), РРО застосовуються фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності або юридичними особами (їх філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами), які здійснюють операції з розрахунків в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.
Згідно з п. 1.2 глави 1 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 №637, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.01.2005 за №40/10320 із змінами і доповненнями, каса – це приміщення або місце здійснення готівкових розрахунків, а також приймання, видачі, зберігання готівкових коштів, інших цінностей, касових документів.
Враховуючи те, що розрахунки за надані послуги паркування автомобілів відбуваються не в касі підприємства, а безпосередньо на місці паркування, то застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов’язковим.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям