Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Наше підприємство здійснює діяльність у сфері торгівлі алкогольними напоями. Після проведення перевірки податковим органом до нас були застосовані штрафні санкції за здійснення діяльності без одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Ми не погодились з рішенням податкового органу та оскаржили його, але порушили терміни

Наше підприємство здійснює діяльність у сфері торгівлі алкогольними напоями. Після проведення перевірки податковим органом до нас були застосовані штрафні санкції за здійснення діяльності без одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Ми не погодились з рішенням податкового органу та оскаржили його, але порушили терміни

Відповідно до частини шостої ст. 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів " у разі невиконання суб'єктом підприємницької діяльності рішення про застосування фінансових санкцій сума штрафу стягується на підставі рішення суду. Якщо протягом 30 днів суб'єкт господарювання не сплатив суму штрафу до державного бюджету та не оскаржив рішення про застосування фінансових санкцій, орган державної податкової служби, який прийняв рішення про застосування фінансових санкцій, звертається до суду з відповідним позовом.
У разі задоволення позову про стягнення фінансових санкцій судом видається наказ, який є виконавчим документом і на підставі якого державний виконавець відкриває виконавче провадження. При примусовому виконанні рішень судів про стягнення на користь держави за позовами органів державної податкової служби сум фінансових санкцій за порушення законодавства, що регулює відносини у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, державними виконавцями можуть залучатись працівники податкової міліції в порядку, затвердженому наказом Міністерства юстиції України та Державної податкової адміністрації України від 3 липня 2002 року N 60/5; 304 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 4 липня 2002 року за N 555/6843.
Відповідні роз‘яснення були надані Державною податковою адміністрацією України листом від 14.04.2004 р. N 6506/7/21-0917.
Таким чином, органи державної податкової служби здійснюють стягнення штрафних санкцій передбачених Законом України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" через суди, а не в порядку передбаченому статтею 6 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” із надсиланням на адресу платника податків податкових вимог.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям