Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які терміни сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства?

Які терміни сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства?


Відповідно до ст. 4 Закону України від 09.04.99 №587–ХІV «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» із змінами та доповненнями (далі – Закон №587) збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства платники, які визначені у ст. 1 цього Закону, сплачують на спеціальний рахунок Державного казначейства України щомісяця у строки, визначені законом для місячного звітного періоду.
Ст. 1 Закону №587 зазначено, що платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують у оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво.
Згідно із п. 27 V Порядку заповнення і подання звіту про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого наказом ДПА України від 28.03.2002 №133 із змінами та доповненнями (далі – Порядок №133) платник збору зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданому ним звіті, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звіту.
П. 5 ІІ Порядок №133 визначено, що звіт про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства подається платником збору до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням щомісяця протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям