Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи повинні сплачувати збір за спеціальне використання водних ресурсів об’єднання співвласників багатоквартирних будинків за воду, передану мешканцям будинку?

Чи повинні сплачувати збір за спеціальне використання водних ресурсів об’єднання співвласників багатоквартирних будинків за воду, передану мешканцям будинку?


Відповідно до п. 2.1 Інструкції про порядок обчислення i справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики i водного транспорту, затвердженої наказом Мінфіну України, ДПА України, Мінекономіки України, Мінекобезпеки України від 01.10.99 №231/539/118/219 (далі – Інструкція №231), платниками збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, а також громадяни — суб’єкти підприємницької діяльності, які використовують водні ресурси та користуються водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту.
Згідно п.4.5 Інструкції №231 при використанні водокористувачами води одночасно для власних потреб і для потреб об’єктів соціально-культурного призначення, житлово-комунального господарства (за винятком обсягу води, переданої населенню), підсобного сільського і рибного господарства або інших допоміжних служб збори до бюджетів вносять за всю фактично використану воду з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання.
Таким чином, за воду, передану населенню, збір за спеціальне використання водних ресурсів не справляється.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям