Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи сплачується збір за спецводокористування автомийкою, власником якої є нерезидент?

Чи сплачується збір за спецводокористування автомийкою, власником якої є нерезидент?


Відповідно до ст.46 Водного Кодексу України від 06 червня 1995 року №213/95-ВР із змінами і доповненнями водокористування може бути двох видів - загальне та спеціальне. Спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами, та насамперед для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних, оздоровчих , сільськогосподарських, промислових, транспортних, енергетичних, рибогосподарських та інших державних та громадських потреб, відповідно до ст.48 Водного кодексу.
Статтею 49 Водного Кодексу передбачено, що спеціальне водокористування є платним. Відповідно до п.3 Порядку справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту, затвердженого постановою КМ України від 16 серпня 1999 року №1494 із змінами і доповненнями, платниками збору є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадяни — суб’єкти підприємницької діяльності, що використовують водні ресурси.
Таким чином, якщо власник автомийки, незалежно від форми власності, використовує водні ресурси для здійснення діяльності, то збір за спеціальне використання водних ресурсів сплачується до бюджету на загальних підставах за всю фактично використану воду.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям