Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи сплачують збір за спеціальне водовикористання бюджетні установи?

Чи сплачують збір за спеціальне водовикористання бюджетні установи?


Відповідно до п.2.1 Інструкції про порядок обчислення i справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики i водного транспорту, затвердженої наказом Мінфіну України, ДПА України, Мінекономіки України, Мінекобезпеки України від 01.10.99р. № 231/539/118/219 із змінами і доповненнями, (далі – Інструкція №231) платниками збору за спеціальне використання водних ресурсів є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадяни - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують водні ресурси.
Проте, згідно з п.4.8 Інструкції №231 збір за використання водних ресурсів не справляється - за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, в тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності.
Виходячи з наведеного, бюджетні установи не повинні сплачувати збір за спеціальне водокористування за обсяги води, які використовуються виключно для задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб. У разі використання води на інші потреби збір справляється на загальних підставах за весь обсяг використаної води.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям