Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Підприємство є орендарем установки з виробництва бетону та сплачує за договором оренди підприємству – орендодавцю плату за користування водою. Чи є підприємство – орендар у такому випадку платником збору за спеціальне використання водних ресурсів?

Підприємство є орендарем установки з виробництва бетону та сплачує за договором оренди підприємству – орендодавцю плату за користування водою. Чи є підприємство – орендар у такому випадку платником збору за спеціальне використання водних ресурсів?


Відповідно до п.3 Порядку справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту, затвердженого постановою КМУ від 16.08.99 №1494, платниками збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадяни-суб'єкти підприємницької діяльності, що використовують водні ресурси та користуються водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту.
Згідно з п.6.2 розділу VІ Інструкції про порядок обчислення i справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики i водного транспорту, затвердженої спільним наказом Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації України, Міністерства економіки України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 01.10.99 №231/539/118/219, зареєстрованої в Мін’юсті України 19.10.99 за №711/4004 (із змінами і доповненнями) за обсяги води, переданої водокористувачем-постачальником іншим водокористувачам без укладення з останніми договору про поставку води, збір обчислюється і сплачується таким водокористувачем-постачальником.
У разі, якщо між підприємством-орендарем та підприємством-орендодавцем укладено договір про поставку води, то платником збору за спеціальне використання водних ресурсів є оренда
Відповідно до норм п.3.5 розділу ІІІ Інструкції №231/539/118/219 підприємство-орендодавець, яке отримало дозвіл на спеціальне водокористування та здійснює передачу води іншим водокористувачам, зобов‘язано щороку до 20 січня подати органам ДПС перелік підприємств-водокористувачів, доведених лімітів на використання води та джерел водопостачання.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям