Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Спортклуб здійснює надання послуг по використанню басейну. Чи потрібно сплачувати збір за спеціальне використання водних ресурсів?

Спортклуб здійснює надання послуг по використанню басейну. Чи потрібно сплачувати збір за спеціальне використання водних ресурсів?


Відповідно до ст. 49 Водного кодексу України від 06 червня1995 року №231/95-ВР із змінами і доповненнями спеціальне водокористування є платним.
Відповідно до п.3 Порядку справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту, затвердженого постановою КМУ від 16 серпня 1999 року №1494 із змінами і доповненнями, (далі - Порядок №1494) платниками збору за спеціальне використання водних ресурсів є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, а також громадяни - суб’єкти підприємницької діяльності, які використовують водні ресурси.
Згідно з п.5 Порядку №1494 та об’єктом обчислення збору за спеціальне використання водних ресурсів є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання.
Таким чином, спортивний клуб, використовуючи воду для надання послуг по використанню басейну, є платником збору за спеціальне використання водних ресурсів на загальних підставах за весь фактичний обсяг води, який використовується ним з урахуванням обсягу втрат води в його системі водопостачання.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям