Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Водокористувач використовує водні ресурси одночасно на виробничі, питні та санітарно-гігієнічні потреби. За який обсяг води справляється збір за спеціальне використання водних ресурсів, якщо питома вага витрат води на виробничі потреби мізерна порівняно з витратами води на санітарно-гігієнічні потреби?

Водокористувач використовує водні ресурси одночасно на виробничі, питні та санітарно-гігієнічні потреби. За який обсяг води справляється збір за спеціальне використання водних ресурсів, якщо питома вага витрат води на виробничі потреби мізерна порівняно з витратами води на санітарно-гігієнічні потреби?


Відповідно до п.4.1 Інструкції про порядок обчислення і справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту, затвердженої наказом Мінфіну України, ДПА України, Мінекономіки України, Мінекобезпеки України від 01.10.99 №231/539/118/219 із змінами і доповненнями, (далі – Інструкція № 231) об'єктом обчислення збору за спеціальне використання водних ресурсів є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі, з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання.
Відповідно до п.4.8 Інструкції №231 збір за використання водних ресурсів, зокрема, не справляється за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення.
Таким чином, у випадку використання водокористувачем води одночасно на виробничі та питні й санітарно-гігієнічні потреби збір за спеціальне використання водних ресурсів справляється за увесь обсяг використаної води незалежно від того, яку питому вагу займає обсяг води, використаної на виробничі потреби, у загальному обсязі використаної води.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям