Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи повинен сплачувати суб’єкт господарювання, який перейшов на сплату єдиного податку збір за забруднення навколишнього природного середовища?

Чи повинен сплачувати суб’єкт господарювання, який перейшов на сплату єдиного податку збір за забруднення навколишнього природного середовища?


Згідно з п.6 Указу Президента України від 03 липня 1998 року №727/98 “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” із змінами та доповненнями, суб’єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником збору на спеціальне використання природних ресурсів.
Згідно зі ст. 14 Закону України від 25 червня 1991 №1251 “Про систему оподаткування”, із змінами та доповненнями, до загальнодержавних податків і зборів (обов’язкових платежів) належать збір за спеціальне використання природних ресурсів та збір за забруднення навколишнього природного середовища. Тобто, збір за забруднення навколишнього природного середовища це окремий збір.
Відповідно до п.2.1 Інструкції про порядок обчислення та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища, затвердженої наказом Мінприроди, ДПА України від 19.07.99 № 162/379 із змінами та доповненнями, платниками цього збору є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, включаючи їх об'єднання, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, розташовані на території іншої територіальної громади; бюджетні, громадські та інші підприємства, установи і організації; постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи в Україні; громадяни, які здійснюють на території України і в межах її континентального шельфу та виняткової (морської) економічної зони викиди і скиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище та розміщення відходів .
Отже, суб’єкти малого підприємництва, які сплачують єдиний податок, повинні сплачувати збір за забруднення навколишнього природного середовища.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям