Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи повинно сплачувати збір за забруднення навколишнього природного середовища іноземне представництво медичної фірми в Україні – нерезидент, яке орендує автотранспорт?

Чи повинно сплачувати збір за забруднення навколишнього природного середовища іноземне представництво медичної фірми в Україні – нерезидент, яке орендує автотранспорт?

Платниками збору є суб'єкти господарювання, незалежно від форм власності, включаючи їх об'єднання, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, розташовані на території іншої територіальної громади; бюджетні, громадські та інші підприємства, установи й організації; постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи в Україні; громадяни, які здійснюють на території України i в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони викиди i скиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище та розміщення відходів (п. 2.1 Інструкції про порядок обчислення та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища, затвердженої наказом Мінекології України та ДПА України від 19.07.99 р. № 162/379).
Відповідно до п. 3.1 Інструкції № 162/379 об'єктом обчислення збору для пересувних джерел забруднення є обсяги фактично використаних видів пального, в результаті спалення яких утворюються забруднюючі речовини.
Слід зазначити, що найпоширенішим видом забруднення є викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин автомобільним транспортом, що відбуваються при спалюванні пального. Тому наявність (у володінні чи користуванні за договорами) у суб'єкта господарювання автотранспорту чи закупівля ним пального свідчать про той факт, що він є платником збору за забруднення навколишнього природного середовища.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям