Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Приватний підприємець здійснює перевезення вантажів та пасажирів, при цьому, використовує орендований автотранспорт. Чи повинен платити збір за забруднення навколишнього природного середовища?

Приватний підприємець здійснює перевезення вантажів та пасажирів, при цьому, використовує орендований автотранспорт. Чи повинен платити збір за забруднення навколишнього природного середовища?


Відповідно до п. 2.1 ст. 2 Інструкції про порядок обчислення і сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища, затвердженої наказом Мінприроди і ДПА України від 19.07.1999 №162/379 (далі – Інструкція №162/379) платниками збору за забруднення навколишнього природного середовища є суб'єкти господарювання, незалежно від форм власності, включаючи їх об'єднання, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, розташовані на території іншої територіальної громади; бюджетні, громадські та інші підприємства, установи і організації; постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи в Україні; громадяни, які здійснюють на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони викиди і скиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище та розміщення відходів.
Згідно із п. 2 Порядку установлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і справляння цього збору, затвердженого постановою КМУ від 01.03.1999 №303 та п. 1.4 ст. 1 Інструкції №162/379 збір за забруднення навколишнього природного середовища справляється за:
викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними та пересувними джерелами забруднення;
скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти;
розміщення відходів.
Отже, платником збору за забруднення навколишнього природного середовища є той суб’єкт господарювання, який безпосередньо використовує пальне, навіть, якщо пересувне джерело забруднення орендується.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям