Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Який розмір нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища застосовується при розрахунку збору за забруднення навколишнього природного середовища за I квартал 2008 року?

Який розмір нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища застосовується при розрахунку збору за забруднення навколишнього природного середовища за I квартал 2008 року?

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.11.2007 року № 1317 «Про доповнення додатка 1 до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору» внесено зміни у додаток 1 до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.1999 року № 303 (із змінами та доповненнями, далі - Порядок № 303). Відповідно до цих змін платники збору за забруднення навколишнього природного середовища проводять починаючи з 1 січня 2008 р. індексацію його нормативів за формулою
Ні = Нп х І / 100,
де Ні - проіндексований норматив збору у поточному році, гривень з копійками (з округленням до двох десяткових знаків) за 1 тонну (одну одиницю); Нп - проіндексований норматив збору у попередньому році, гривень з копійками (з округленням до двох десяткових знаків) за 1 тонну (одну одиницю); І - індекс споживчих цін (індекс інфляції) за попередній рік, відсотків.
Таким чином, починаючи з 2008 року для визначення проіндексованого нормативу збору у поточному році застосовуються значення проіндексованих нормативів збору у попередньому році, а не базових нормативів збору, як це було раніше.
Листом ДПА України 09.04.2008 7377/7/15-0817 «Про порядок складання звітного (нового звітного, уточнюючого) податкового розрахунку збору за забруднення навколишнього природного середовища за I квартал 2008 року» запропоновано платникам податкові зобов’язання за I квартал 2008 року за діючою формою податкового розрахунку збору визначати з урахуванням наступних рекомендацій:
у колонці 3 “Нормативи збору7, грн./т (грн./одиницю2)” проставляти значення проіндексованого нормативу збору у попередньому році, визначеного шляхом добутку базових нормативів збору, затверджених додатком 1 до Порядку № 303 станом на 31 грудня 2006 року (з урахуванням коефіцієнту 2,373), коефіцієнту 1,116 - індексу споживчих цін (індексу інфляції) за 2006 рік у грн. коп. (з округленням до двох десяткових знаків).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям