Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи поширюється правило «90 днів», якщо комісіонером - нерезидентом відвантажено на адресу комітента обладнання без ввезення товару на територію України?

Чи поширюється правило «90 днів», якщо комісіонером - нерезидентом відвантажено на адресу комітента обладнання без ввезення товару на територію України?

Під дію правила «90 днів», установленого Законом України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті», у вказаному випадку підпадає тільки сума комісійної винагороди, отримана комісіонером за надану комітенту послугу, що підтверджується актом виконаних робіт.
При перерахуванні комітентом іноземної валюти на рахунок резидента - посередника не відбувається переходу права власності на цю валюту, тобто вона не стає власністю комісіонера. І хоча комісіонер виступає покупцем продукції у продавця -нерезидента, тобто є стороною зовнішньоекономічного контракту купівлі-продажу, він діє на виконання договору комісії і розрахунки веде за рахунок комітента, тому плата за продукцію не може вважатися передоплатою комісіонера. Закуплена комісіонером продукція згідно з умовами комісійного контракту, не перетинаючи митних кордонів України, відвантажується продавцем комітенту. Таким чином, в описаній ситуації немає імпорту товарів до України, а має місце тільки експорт послуг.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям