Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • В який термін подається валютна декларація за 2007 рік?

В який термін подається валютна декларація за 2007 рік?

Статтею 9 Декрету «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» від 19.02.93 р. № 15-93 (зі змінами та доповненнями) передбачено, що валютні цінності та інше майно резидентів, яке перебуває за межами України, підлягає обов'язковому декларуванню.
Згідно зі ст. 1 Указу Президента від 18.06.94 р. № 319/94 «Про невідкладні заходи щодо повернення в Україну валютних цінностей, що незаконно знаходяться за її межами» суб'єкти підприємницької діяльності України, незалежно від форм власності, щоквартально здійснюють декларування наявності належних їм валютних цінностей, які знаходяться за межами України.
Відповідно до п. 3 наказу Мінфіну України від 25.12.95 р. № 207 «Про затвердження форми Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належить резиденту України і знаходиться за її межами»: встановлено, що обов'язкове декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності за наведеною формою щоквартально в терміни, встановлені для подання квартальної та річної бухгалтерської звітності, починаючи з підсумків за 1995 рік, а спільними підприємствами з іноземними інвестиціями - щоквартально до 20 числа наступного місяця за звітним кварталом і у терміни, встановлені для подання річної звітності, починаючи з підсумків діяльності за 1995 рік.
При цьому згідно з Порядком подання фінансової звітності, затвердженим постановою КМУ від 28.02.2000 № 419, річна фінансова звітність подається не пізніше 20 лютого наступного за звітним року.
Виходячи із зазначеного граничний термін подання Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належить резиденту України і знаходиться за її межами за 2007 рік - не пізніше 20 лютого 2008 року.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям