Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Який порядок подання платниками податків повідомлення за ф.№20-ОПП при значній кількості об’єктів оподаткування, об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність?

Який порядок подання платниками податків повідомлення за ф.№20-ОПП при значній кількості об’єктів оподаткування, об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність?

Коротка відповідь: Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (об'єкт оподаткування), за ф. N 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта. Якщо платник податків має декілька об’єктів оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов'язаний повідомити про них органи державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта. При цьому, кількість об’єктів оподаткування, які можливо зазначати в заяві за ф. №20-ОПП, не обмежена, а тому платник податку має можливість додати необхідну кількість рядків в заяві та повідомити про всі такі об’єкти незалежно від їх кількості.

Повна відповідь: Відповідно до п. 63.3 ст.63 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних органах державної податкової служби за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів у порядку, встановленому центральним органом державної податкової служби. Порядок обліку об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням визначений в р. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом ДПА України від 22.12.10 №979 (далі – Порядок). Якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об'єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов'язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта у порядку, визначеному розділом VII цього Порядку (п. 8.3. Порядку). Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (об'єкт оподаткування), за ф. N 20-ОПП (далі - Повідомлення) подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта (п 8.4 Порядку). При першому наданні повідомлення зазначаються всі об’єкти оподаткування. Форма Повідомлення передбачає, що аркуш Повідомлення з даними розділу 4 подається у кількості, яка є достатньою для надання відомостей про всі об’єкти оподаткування. Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органі державної податкової служби. У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає зазначене повідомлення за ф. №20-ОПП з оновленою інформацією до органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, щодо якого відбулися зміни у порядку визначеному п.8.5 Порядку. При цьому при наступному поданні повідомлення зазначається новий об’єкт оподаткування або об’єкт оподаткування, щодо якого відбувається хоча б одна із зазначених змін. Отже, якщо платник податків має декілька об’єктів оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов'язаний повідомити про них органи державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта. При цьому, кількість об’єктів оподаткування, які можливо зазначати в заяві за ф. №20-ОПП, не обмежена, а тому платник податку має можливість додати необхідну кількість рядків в заяві та повідомити про всі такі об’єкти незалежно від їх кількості.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям