Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.10.16
8520 12 Печатать

Пропонується встановити податкові канікули для деяких платників єдиного податку та податку на прибуток

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 5236 "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку малого та середнього підприємництва шляхом встановлення податкових канікул (застосування нульової ставки податку) на період до 31 грудня 2021 року"

Метою зазначеного законопроекту є покращення інвестиційного клімату в Україні за рахунок зняття податкового навантаження, що матиме позитивний вплив на економічне зростання, залучення інвестицій та створення нових робочих місць.

Законопроектом пропонується внести ряд змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України, якими передбачається:

1.  На період до 31 грудня 2021 року застосовується ставка 0 відсотків для платників податку на прибуток, у яких річний дохід, визначений за правилами бухгалтерського обліку  за останній річний звітний період не перевищує трьох мільйонів гривень та розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах, є не меншим, ніж дві мінімальні заробітні плати, розмір якої встановлено законом, та які відповідають одному із таких критеріїв:

а) утворені в установленому законом порядку після 1 січня 2017 року;

б) діючі, у яких протягом трьох послідовних попередніх років (або протягом усіх попередніх періодів, якщо з моменту їх утворення пройшло менше трьох років), щорічний обсяг доходів задекларовано в сумі, що не перевищує 3 мільйонів гривень, та у яких середньооблікова кількість працівників протягом цього періоду не перевищувала 20 осіб;

в) які були зареєстровані платниками єдиного податку в установленому законодавством порядку в період до 1 січня 2017 року та у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції (товарів робіт, послуг) становив до 3 мільйонів гривень та середньооблікова кількість працівників становила до 50 осіб.

При цьому, якщо платники податку, які застосовують норми цього пункту, у будь-якому звітному періоді досягли показників щодо отриманого доходу, середньооблікової чисельності або середньої заробітної плати працівників, з яких хоча б один не відповідає критеріям, зазначеним у цьому пункті, то такі платники податку зобов'язані оподаткувати прибуток, отриманий у такому звітному періоді, за ставкою, встановленою п136.1 ПКУ.

Дія цього пункту не поширюється на суб'єктів господарювання, які:

1) утворені після 1 січня 2017 року шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення), приватизації та корпоратизації;

2) здійснюють:

2.1) діяльність у сфері розваг, визначену в підпункті 14.1.46 пункту 14.1 статті 14 розділу I;

2.2) виробництво, оптовий продаж, експорт, імпорт підакцизних товарів;

2.3) виробництво, оптовий та роздрібний продаж пально-мастильних матеріалів;

2.4) видобуток, серійне виробництво та виготовлення дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення, що підлягають ліцензуванню відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності";

2.5) фінансову та страхову діяльність (гр. 64 - гр. 66 Секції K КВЕДДК 009:2010),

2.6) діяльність з обміну валют;

2.7) видобуток та реалізацію корисних копалин загальнодержавного значення;

2.8) операції з нерухомим майном (гр. 68 КВЕДДК 009:2010);

2.9) поштову та кур’єрську діяльність (гр. 53 КВЕДДК 009:2010);

2.10) діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату;

2.11) діяльність з надання послугу сфері телебачення і радіомовлення відповідно до Закону України "Про телебачення і радіомовлення";

2.12) охоронну діяльність;

2.13) зовнішньоекономічну діяльність (крім діяльності у сфері інформатизації);

2.14) виробництво продукції на давальницькій сировині;

2.15) оптову торгівлю і посередництво в оптовій торгівлі;

2.16) діяльність у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води;

2.17) діяльність у сферах права та бухгалтерського обліку (гр. 69 КВЕДДК 009:2010).;

2.18) діяльність у сфері інжинірингу (гр. 71 КВЕДДК 009:2010).

Платники податку, зазначені у підпунктах "а", "б", "в" цього пункту, які здійснюють нарахування та виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховують та вносять до бюджету авансовий внесок із податку в порядку, встановленому п. 57.11 ПКУ, та сплачують податок на прибуток за ставкою, встановленою п.136.1 ПКУ, за звітний податковий період, у якому здійснювалося нарахування та виплата дивідендів.";

 

2.  На період до 31 грудня 2021 року застосовується ставка єдиного податку 0 відсотків для суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, визначені у п. 291.4 ПКУ, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує трьох мільйонів гривень, у разі наявності працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах - середньооблікова кількість таких працівників становить до 20 осіб та розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) цих працівників  є не меншим, ніж дві мінімальні заробітні плати, розмір якої встановлено законом, та які відповідають одному із таких критеріїв:

а) утворені в установленому законом порядку після 1 січня 2017 року;

б) діючі, у яких протягом трьох послідовних попередніх років (або протягом усіх попередніх періодів, якщо з моменту їх утворення пройшло менше трьох років), щорічний обсяг доходів задекларовано в сумі, що не перевищує 3 мільйонів гривень, та у яких середньооблікова кількість працівників протягом цього періоду не перевищувала 50 осіб;

При цьому, якщо платники податку, які застосовують норми цього пункту, у будь-якому звітному періоді досягли показників щодо отриманого доходу, середньооблікової чисельності або середньої заробітної плати працівників, з яких хоча б один не відповідає критеріям, зазначеним у цьому пункті, то такі платники податку зобов'язані оподаткувати прибуток, отриманий у такому звітному періоді, за ставкою, встановленою статтею 293 цього Кодексу ".

 

Додатково:

Нагадуємо, що проект податкової реформи від Мінфіну так само передбачає застосування нульової ставки з податку на прибуток.

 

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ева
08.10.16 07:25

Мы это проходили уже с понижающим коэффициентом по ЕСВ. Дэжавю.

Ответить
  • оха
08.10.16 09:44

Если зарплата две минимальных, то налогов по ней заплатишь большечем сэкономишь на едином налоге

Ответить
  • kh.ua
08.10.16 12:48

Очередной лохотрон.

Ответить
  • оля
10.10.16 09:10

знакомая басня о бесплатном сыре

Ответить
  • Serg
10.10.16 09:50

Знову єдиний податок хочуть знищити ... а ми знову не дамо . Правда ? Кожен рік одне й те саме

Ответить
  • Киев
10.10.16 10:54

Кремль. Коридор. По коридору Кремля идет Михаил Сергеевич Горбачев. На встречу ему Николай Рыжков. Горбачев Рыжкову:-Коля, расскажи как у нас там хозяйство?-Знаете, Михал Сергеевич, куры у нас дохнут-Как, где?-НУ вот так, буквально во всех колхозах, по всей стране-Есть решение, Николай, нужно из фанеры напилить квадратиков и к каждой клетке с курами приделать.Рыжков обалдел, ушел, через несколько дней Горбачев опять идет по кремлю, Рыжков на встречу:-Как дела Коля?-Михаил Сергеевич, курицы продолжают дохнуть.-Есть решение: нужно внутри каждого фанерного квадратика нарисовать красный кружочек.Рыжков совсем в шоке, ушел, через несколько дней встречаются опять:-Коля, как дела?-Уже почти все курицы сдохли...-Есть решение: нужно внутри каждого красного кружочка нарисовать желтый треугольничек.Рыжков пошел исполнять. Встречаются еще через неделю:-Коля, как?-Сдохли все курицыГорбачев разочаровано: Жаль, а у меня еще столько замечательных идей было!

Ответить
  • Сергей
10.10.16 12:15

Киев, да воровали по безбожному этих кур) и списывали на падеж! Все ждут мессию, во главе государства который будет в курах разбираться. А эти птицефабрики сами же работники, и разнесли до фундамента в 90-х)). А ЮВТ в 2008, "я расконсервирую птицефабрики", там и фундамент то уже разобрали...)

Ответить
  • 111
10.10.16 11:19

Знаєте -державі а ні бізнесу не потрібні всі ці цяцянки та нульові ставки. Держава має припинити розкрадання держбюджету і вимивання валютних інструментів в офшори, це поліпшить макроекономічну середу в державі і дасть зростання бізнесу і доходів держави

Ответить
  • Юлия
10.10.16 12:17

Я на 100% погоджуюсь з 111. Навіть на 1000%, але на жаль, "державні працівники" цього не зрозуміють ніколи, і будуть постійно нам запилювати очі своїми НЕ РЕАЛЬНИМИ мораторіями, канікулами і 0% ставками. Тільки відволікають нас від суттєвих проблем в країни, а це їм тільки і потрібно.

Ответить
  • Тина
10.10.16 16:45

Можно, но нельзя бред задрали зачем вообще такое творить , ублюдки пусть себе сделают себе каникулы до 2021 годаА) Без вылета за границуБ) без льготВ) С доходом мин. зар. платывремени нет еще подумать какие им льготы ввести

Ответить
  • Larisa
03.11.16 14:31

Я думаю, если провести опрос, за это проголосовали бы все.У них и так все время каникулы, так дать им безперервні каникулы.

Ответить
  • Просто бух.
10.10.16 17:30

Таке враження що ми живемо в одній країні, а наші чиновники в іншій. Чим відрізняється підприємство яке працює один рік від новоствореного чи того що працює 3 роки. Зараз просто почнуть масово створювати нові юридичні особи. Чесно підхід зовсім не професійний. просто хтось для когось робить якісь приференції перед іншими такими самими. Наприклад чим відрізняються бухгалтерські послуги від транспортних чи послуг з оренди або інших консультаційних маркетингових .... Немає слів одні емоції.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям