Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.06.20
9936 11 Печатать

Мінфін планує змінити порядок оподаткування податком на прибуток

Міністерство фінансів на своєму сайті оприлюднило законопроект України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування податком на прибуток підприємств».

Проєктом Закону запроваджується оподаткування розподіленого прибутку, що передбачає оподаткування операцій з виплати дивідендів та прирівняних до них платежів на користь неплатників податку за окремо визначеним переліком господарських операцій за ставкою 18 %, а також зберігається передбачений ст. 141 ПКУ порядок оподаткування доходів, отриманих нерезидентом із джерелом походження із України.

Запровадження оподаткування розподіленого прибутку спрямоване на збільшення обігових коштів платників податків, можливість їх реінвестування для проведення модернізаційних процесів, розширення виробництва, поповнення власного капіталу, зростання рівня капіталізації підприємств та створення більш сприятливих умов для  інвестиційного клімату.

З метою мінімізації втрат бюджету пропонується запровадити особливості оподаткування податком на прибуток підприємств (оподаткування розподіленого прибутку) для платників податків – юридичних осіб в межах окремих регіонів, в яких незначні надходження податку на прибуток підприємств (Закарпатська, Кіровоградська, Тернопільська, Чернівецька, Чернігівська).

Проєкт Закону оприлюднений на офіційній сторінці Міністерства фінансів України (www.minfin.gov.ua) у підрубриці «Проєкти нормативно-правових актів, проєкти нормативно-правових актів у 2020 р.» розділу «Законодавство».

Зауваження та пропозиції стосовно змісту нормативно-правового акту надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail:  markevich@minfin.gov.ua.

Додаткові матеріали:

Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування податком на прибуток підприємств»

Повідомлення про оприлюднення

Додаток 1. Концепція

Додаток 2. Пояснювальна записка

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Галина
26.06.20 11:21

Йухуууу, Черниговщина попадает, прям станем налоговым раем чи шо оце робиться)))), а то всё время в списке богатых регионов почти в самом конце, как и по алфавиту.

Ответить
  • Гарри К.
26.06.20 13:46

Я чет не понял, изменения в нку вносятся только для отдельных областей?? Меняется весь порядок обложения прибыли или просто вносятся дополнения по обложению дивидендов??

Ответить
  • Светлана
26.06.20 13:52

1. Установити, що на період з 01 січня 2021 року до 31 грудня 2035 року, платники податку на прибуток підприємств, які зареєстровані на території Закарпатської, Кіровоградської, Тернопільської, Чернівецької та Чернігівської областей.                                                                                            Не пойму чем эти области особенные?


Ответить
  • Влад
27.06.20 00:02

Светлана, это называется дискриминация по териториальному признаку. Если работодатель подобно поступает с работниками, то это Милованов и Ко хотели сделать уголовным преступление в виде грубого порушення.
Сдесь же мы видим благородную инициативу держ. мужей наполнить бюджет (мужей). Чувствуете РАЗНИЦУ??? Я НЕТ!
Как, то тупо они это придумали, остатки предприятий перерегистрируются с депресивных областей в благополучный Киев и "привет дяде". И буде здобута чергова перемога красивых и умных...

Ответить
  • Светлана
26.06.20 13:53

Опять выделяем особенных


Ответить
  • бух
26.06.20 14:40

а что мешает сменить юр адрес :)

Ответить
  • Алена
26.06.20 17:24

Оффшорные области Украины)) 

Ответить
  • Елена
27.06.20 04:31

О как мы умеем

Ответить
  • Светлана
28.06.20 09:31

это очень похоже на налог на выведенный капитал. Видимо хотят запустить пилотный проект и посчитать чем это обернется при введении для всей страны. Ведь области все равно платят мало налога на прибыль, можно и эксперимент провести. Одно "но" в перелік облагаемых попадают выплаты ФЛП единщикам. Этим куда деваться?Перспектива общая система для всех?

Ответить
  • Аудитор
01.07.20 08:49

Конец третьей группе единого налога.

Ответить
  • Дмитро
03.07.20 11:45

Що мене дуже смутило це в статті законопроекту 6. Визначення бази оподаткування  База оподаткування операцій визначається як сума: .... пункт 6.16 коштів та/або вартості майна, виплачених (переданого) у зв'язку з придбанням товарів, робіт, послуг у неплатника податку, що перебуває на спрощеній системі оподаткування; Я так зрозумів що всі кошти які будуть перераховані від підприємства на загальній системі до спрощенця, будуть оподатковані за ставкою 18%.відповідно  не вигідно буде працювати загальникам з спрощенцями ! Колеги прошу звернути на це вашу увагу !

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям