Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.03.21
16320 14

Помилки в новій об'єднаній звітності (продовження)

Сомневающийся Sкептиk Бухгалтер для ФОПов

Ранее уже обращал внимание на обнаруженные мною ошибки в новых формах отчётов. Теперь появился ответ ДПС от 26.03.2021 по этому поводу. Напомню об ошибках

1. Об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та ВЗ

1. Стр. "031 Податковий номер" Додатку Д3 — відсутне поле для заповнення,

2. Стр. "032 Податковий номер ліквідованого платника єдиного внеску (заповнюється у разі подання розрахунку правонаступником при поданні Розрахунку з типом «Уточнюючий»" Додатку Д3 — відсутне поле для заповнення,

3. Стр. "031 Податковий номер або серія (за наявності) та номер паспорта платника єдиного внеску" Додатку Д6 — відсутне поле для заповнення,

4. Стр. "033", "034" Додатку Д6 — нумерація не відповідає затвердженному Порядку; повіно бути (згідно з Порядком), відповідно — "032", "033";

5. Стр. "034 для призначення пенсії" Додатку Д6 — відсутне поле для заповнення з вірним номером рядку "033"

Ответ ДПС:

1(1).PNG

2. Об’єдний звіт з ЄСВ та ПДФО+ВЗ для ФОПів на ЗСО та осіб-незалежних професіоналів

1. В самій формі декларації відсутне поле для підпису і ПІБ підписанту;

Ответ ДПС:

2(1).PNG

может, кто-то из вас увидит и найдёт в самой форме декларации поле для подписи? Я сегодня ещё раз зашёл на сайт ВР, на сайт Офіційного вісника України, скачал снова форму декларации и не нашёл поля для подписи. Есть дата подачи, примечания, потом поле для заполнения ДПС-никами и: “Директор Департаменту податкової політики                                               Л.П. Максименко” 

2. в стр. 26 є непотрібний реквізит «МФО банку».

Ответ ДПС:

3(1).PNG

3. РОЗРАХУНОК сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (Додаток ЄСВ1):

3.1. п. 9 таблиця: поле для заповнення "УСЬОГО" вказано невірно;  

Ответ ДПС: отсутствует

3.2. в полі для підпису вказано «Фізична особа – платник податку».

В Додатках ЄСВ2, ЄСВ3 – в полі для підпису вказано «Фізична особа – платник податку», замисть «Фізична особа – платник єдиного внеску».

Ответ ДПС:

4(1).PNG

3. Об’єдний звіт з ЄСВ та єдиного податку для 1—4 груп (ФОП)

1. В стр. 3 Додатку 1 з ЄСВ вказано “Прізвище, імя, по батькові (за навності)”, вмісто: “Прізвище, ім'я, по батькові (за наявності)”

2. в таблице Додатку 1 з ЄСВ знову напортачили і в графі 4 вказали формулу: (графа 3 х графа 4) замість вірной (графа 2 х графа 3)

3. в підписи Додатка 1 вказано: "Фізична особа – платник податку" замість вірного "Фізична особа – платник єдиного внеску" (ЄСВ – не податок!)

Кроме того, мной было указано, что графа “8. Період перебування фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування” в Додатке 1 (по ЕСВ) должна содержать возможность заполнения двух, а не одного периода “з… по…”

Ответ ДПС:

5.PNG

  Традиционное ошибочное мнение ДПС, последнее из которых обсуждали в новостях: Платник єдиного податку припинив діяльність. Чи зможе він після нової реєстрації повторно обрати спрощену систему оподаткування у поточному році?

И ДПС:

6(1).PNG

Користуючись нагодою, 9 марта 2021 направлен запрос по заполнению нового квартального Розрахунку /с длинным названием “Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”/ с вопросами, которые пока что ни один лектор не подымал на семинарах, ни один бухгалтерский журнал не освещал – вопросами о подаче/НЕподаче “пустых” додатков к Розрахунку:

1.Суб'єкт господарювання в звітному кварталі не проводив нарахування та виплати фізичним особам, що обкладаються ПДФО і ВС, але відобразив нарахування з єдиного внеску (наприклад: допомога по вагітності та пологах) в Додатку 1.

Чи необхідно подавати в цьому випадку три «порожніх» Додатки 4ДФ до Податкового розрахунку за звітний квартал в розрізі місяців (окремо за перший, окремо за другий і окремо за третій місяці кварталу)?

Комментарий: к сожалению, на мой взгляд, нужно будет подавать “пустые” 

2.Суб'єкт господарювання в звітному кварталі не мав найманих працівників, нарахування по єдиному внеску не проводив, але в першому місяці звітного кварталу нарахував і виплатив самозайнятій особі 1000 грн. Відповідні нарахування і виплати він відображає в Додатку 4ДФ з ознакою 157 за перший місяць кварталу.

Чи необхідно подавати в цьому випадку два «порожніх» Додатки 4ДФ до Податкового розрахунку за звітний квартал в розрізі місяців (за другий і окремо за третій місяці кварталу)?

 Комментарий: к сожалению, на мой взгляд, нужно будет подавать “пустые” 

  1. 3.Суб'єкт господарювання в звітному кварталі мав найманих працівників в першому місяці, нарахування та виплати по ЄСВ, ПДФО та ВЗ відобразив, відповідно в Додатку 1 і Додатку 4ДФ – за перший місяць звітного кварталу. Працівники були звільнені в першому місяці, ніяких інших нарахувань і виплат (фізособам, самозайнятим особам), на які нараховується єдиний внесок і з яких утримується ПДФО і ВЗ в другому і третьому місцях звітного кварталу не було.

Чи необхідно подавати в цьому випадку два «порожніх» Додатки 1  та два «порожніх» Додатки 4ДФ до Податкового розрахунку за звітний квартал в розрізі місяців (за другий і окремо за третій місяці кварталу)?

Комментарий: к сожалению, на мой взгляд, нужно будет подавать “пустые”.

Порядок заполнения этого Розрахунка прописан очень коряво, предложения на этапе проекта не все были учтены… 

Посмотрим, как налоговая будет “выкручиваться” в своих ответах

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Татиана
27.03.21 10:46

Сомневающийся Sкептиk, в очередной раз хочу сказать Вам, что Вы - молодец! Это правда! И выразить благодарность, потому что такие сложные объединённые отчёты, чтобы их проанализировать ещё на  стадии внедрения, нужно затратить много своего личного времени и сил (не каждый из нас это может в силу объективных и субъективных причин), и Вы это делаете и для нас всех.
    Что касается реквизита "МФО банка", то я заметила, что многие продолжают его указывать, так как не каждый знает, что в новом расчётном счёте после букв UA  и двух контрольных цифр его можно "прочитать".
      По отчёту "ЕСВ  за наёмных+1ДФ" тоже очень хотелось бы знать, нужно ли сдавать всю эту "макулатуру"...
       Ще раз щиро дякуємо Вам!

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
27.03.21 13:04

Татиана, спасибо! Опять пришлось писать 2 письма (в ДПС и Минфин) по поводу декларации-единщика и декларации про майновий стан. Взять, к примеру, реквизит МФО – зачем он нужен? Но ДПС, наверно правильно, ссылается на Приказ Минфина № 60 від 11.02.2019р. Следовательно, Минфин – лоботрясы, которые не исключили этот "МФО" из своих наказов. Поэтому сегодня указал Минфину, что этот Наказ "потребує змін та вилучення наявного «критерію МФО», у зв’язку з запровадженням рахунків в форматі IBAN з січня 2020 року." Или по поводу т.н. "разъяснений" по единому налогу – предложил Минфину и ДПС или внести изменения в пп 298.1.2, 298.1.4 ПКУ, или "ДПС необхідно переглянути свої роз'яснення, в тому числі викладені в загальнодоступному інформаційно-консультативному ресурсі (ЗІР), і в багаточисельних ІПК", а в раздел 8 Додатка 1 к декларации по ЕН добавить вторую строку...
Что "добивает" – в некоторых ответах они "дякують" и обещают исправить, я про это уже перестаю напоминать (и забываю); а они эти исправления затягивают на годы, и потом, когда я вспоминаю, что они что-то не внесли, начинаю лопатить свою переписку с ними и искать, в каком письме, когда, за каким номером они обещали исправить...   

Ответить
  • Ирина
29.03.21 12:43

Присоединяюсь к благодарности Татианы! Спасибо, очень приятно, что есть такие неравнодушные люди, как автор.Спасибо ВАМ!!!

Ответить
  • Надія
31.03.21 15:57

Для чого Об"єднали ці звіти,Був нормальний звіт в пенсійний фонд ,помісячний,а тепер люди бігають по довідки ,бо не можуть одержувати кошти в ЦЗ,не можуть переоформити своєчасно пенсію,для чого так знущатися над людьми?

Ответить
  • Татьяна
01.04.21 10:29

Спасибо Вам, Сомневающийся Скептик за огромную проделанную работу! А Вы не видели, они вроде бы ж новыю форму по единщикам 3 группы ещё не выдали "на гора"? И раз у них такая позиция с пустыми "додатками", то наверное и при подаче квартального отчета по единому налогу пенсионеру тоже надо будет пустой додаток подавать?

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
01.04.21 11:21

Татьяна, спасибо.
Нет. Квартальные декларации по ЕН не предусматривают подачу пустого или заполненного додатка по ЕСВ – только за год, кроме: 
прекращения деятельности, отказа от упрощёнки и перехода на ОСН. 
Что касается "пенсионеров", то они подают Додаток по ЕСВ в том случае, если решили "добровольно" начислить себе обязательства по единому взносу. Если НЕ хотят – Додаток по ЕСВ в составе годовой декларации не подают

Ответить
  • Татьяна
01.04.21 12:14

Сомневающийся Sкептиk, поняла. Спасибо большое!

Ответить
  • Татьяна
01.04.21 12:14

Будем теперь "кварталку" ждать))) может к концу апреля выдадут

Ответить
  • Влад
02.04.21 10:01

Скептик выполняет серьезнейший кусок работы минфина и дпс.
Другое дело, что результаты его труда идут в мусорную урну.
Но восхитительней всего то, что это его не останавливает. Он как Перельман, который бился над задачей 8 лет без особого прогресса не сдается...

Ответить
  • Катя
02.04.21 11:15

Сегодня попробовала заполнить отчет "об"єднаний " в медке , все додатки пишет верные, а когда отправляешь пишет "пакет містить не перевірені або помилкові дані".

Ответить
  • надія
02.04.21 13:37

А об"єднали всю цю звітність в один мішок  для того ,щоб вже остаточно ніхто нічого не отримав і ніхто нічого не розумів, сиділи на карантині і довбалися в помилках так званих органів ,котрі надають роз,яснення . А що це все дасть людям ? Це збільшить надходження в бюджет, це спростило звітність? Як-то кажуть, роби,бігай,щоб я бачив,

Ответить
  • Татьяна
06.04.21 08:22

Пыталась заполнить 4 додаток,и указать физлиц с кодом 196,аренда,где есть и налог на доходы и военный сбор но постоянно происходит исправление на код 101,что это

Ответить
  • Укрбудвідродження
19.04.21 12:15

Прийшли квитанції №2 до об'єднаної звітності з єсв де вказані помилки.
Знову технічні помилки роробників програмного забезпечення . Згідно інструкції зовнішні сумісники не включаються, як до середньооблікової кількості штатних працівників, так і до облікової кількості штатних працівників. В квитанції вказано , що не заповнений рядок 101 а додаток 1 наявний .  Крім цього вказано що вказано наявність спецстажу ( насправді ж в друкованій формі відмітка не стоїть ) В старій формі це була гр. 22 в новій 22 це неповний робочий час. Не змінили програмісти номера гр.

Ответить
  • Єлізавета
05.05.21 07:45

Підкажіть будь ласка. Якщо найманого прийняли лише в останньому місяці, то все одно треба заповнювати всі додатки за кожен місяць ( за перший,другий) пусті?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям