Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


1389 Печатать

Група 67 Оброблені пір’я та пух і вироби з них; штучні квіти; вироби з волосся людини

Примітки:

 

1. До цієї групи не включаються:

 

(а) фільтрувальні тканини з волосся людини (товарна позиція 5911);

 

(b) мереживо, вишивка та інші текстильні матеріали з рослинним орнаментом (розділ ХI);

 

(c) взуття (група 64);

 

(d) головні убори або сітки для волосся (група 65);

 

(e) іграшки, спортивний інвентар та карнавальні вироби (група 95); або

 

(f) мітелки з пір’я, пухівки для пудри або сита з волосу (група 96).

 

2. До товарної позиції 6701 не включаються:

 

(а) вироби, в яких пір’я або пух використовуються лише як матеріал для набивки (наприклад постільні речі товарної позиції 9404);

 

(b) одяг та аксесуари одягу, в яких пір’я або пух використовуються тільки для оздоблення чи набивки; або

 

(c) штучні квіти, листя та їх частини або готові вироби товарної позиції 6702.

 

3. До товарної позиції 6702 не включаються:

 

(а) вироби із скла (група 70); або

 

(b) штучні квіти, листя або плоди з кераміки, каменю, металу, дерева або інших матеріалів у вигляді суцільного виробу, отриманого литтям, куванням, різьбленням, штампуванням чи іншим способом, або які складаються з частин, закріплених будь-яким способом, крім переплетення, склеювання, збиран­ня, або аналогічних способів.

 

Пояснення до товарної позиції 6701:

 

6701 00 00 00

Шкурки та iншi частини птахiв, вкритi пiр’ям або пухом, пір’я, частини пiр’я, пух та вироби з цих матерiалiв (крiм виробiв товарної позицiї 0505 та оброблених стовбурів і стрижнiв пiр’я)

 

Крім деяких виробів, більш точно описаних або названих в іншому місці, та виробів, які не включаються, що перераховані нижче, до цієї товарної позиції включаються:

 

(А) Шкурки та інші частини птахів з пір’ями або пухом, пір’я, пух і частини пір’я, які, хоча і не являють собою поки що готові вироби, але піддалися технологічній обробці, не беручи до уваги простого очищення, дезінфекції або консервування (див. пояснення до товарної позиції 0505); вироби цієї товарної позиції можуть піддаватися, наприклад, відбілюванню, фарбуванню та завиванню.

 

(B) Вироби, виготовлені зі шкурок або інших частин птахів з пір’ями або пухом, вироби з пір’я, пуху або частин пір’я, навіть якщо пір’я чи пух і т.д. були не оброблені або просто очищені, але не включаються вироби, виготовлені зі стрижнів чи стовбурів пір’я. Отже, до цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Окремі пір’я, стовбури яких зв'язуються дротом або скріплюються разом для використання, наприклад, у капелюшному виробництві, а також окремі складені пір’я, зібрані з різних компонентів.

 

(2) Пір’я, складені в пучки, і пір’я або пух, скріплені шляхом склеювання або закріплення на текстильному матеріалі чи іншій основі.

 

(3) Прикраси, виготовлені з птахів, їхніх частин, пір’я або пуху, для капелюхів, боа, комірів, пелерин або інших предметів одягу чи аксесуарів одягу.

 

(4) Віяла з декоративного пір’я з каркасом з будь-якого матеріалу. Проте віяла з каркасом з дорогоцінного металу відносяться до товарної позиції 7113.

 

До цієї товарної позиції, проте, не включаються одяг і аксесуари одягу, в яких пір’я або пух використані лише для оброблення або набивання.

 

До цієї товарної позиції також не включаються:

 

(а) взуття з пір’я або пуху (група 64);

 

(b) головні убори з пір’я або пуху (група 65);

 

(c) вироби товарної позиції 6702;

 

(d) постільні речі і т.п., в яких пір’я або пух використовуються лише як наповнювач або набивка  (товарна позиція 9404);

 

(e) вироби групи 95 (наприклад, волани для бадмінтону, стріли з пір’ями або поплавці);

 

(f) оброблені стовбури і стрижні (наприклад, зубочистки, товарна позиція 9601), мітелки з пір’я для змахування пилу (товарна позиція 9603), пушки i подушечки з пуху для пудрення або накладення косметичних чи туалетних препаратів (товарна позиція 9616);

 

(g) предмети колекціонування (товарна позиція 9705).

 

Пояснення до товарної позиції 6702:

 

6702

Штучнi квiти, листя, плоди та їх частини; вироби із штучних квiтiв, листя або плодiв:

6702 10 00 00

- із пластмаси

6702 90 00 00

- з iнших матерiалiв

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Штучні квіти, листя і плоди, за формою, що нагадує натуральні продукти, виготовлені шляхом скріплення різних частин (переплетенням, склеюванням, складанням або аналогічними способами). До цієї категорії також входять звичайні зображення квітів, листя або плодів, отримані за технологією виготовлення штучних квітів і т.д.

 

(2) Частини штучних квітів, листя або плодів (наприклад, маточки, тичинки, зав'язі, пелюстки, чашечки, листя і стебла).

 

(3) Вироби, виготовлені зі штучних квітів, листя або плодів (наприклад, букети, гірлянди, вінки, рослини), та інші вироби,   що використовуються для оздоблювальних чи декоративних цілей і які виготовляються скріпленням штучних квітів, листя або плодів.

 

До цієї товарної позиції включаються штучні квіти, листя або плоди, які мають шпильки або інші невеликі пристосування для закріплення.

 

Вироби цієї товарної позиції використовуються переважно для декоративних цілей (наприклад, у будинках чи церквах) або як прикраси для капелюхів, одягу та ін.

 

За умови дотримання винятків, перерахованих нижче, ці вироби можуть бути виготовлені з текстильних матеріалів, повсті чи фетру, паперу, пластмас, гуми, шкіри, металевої фольги, пір’я, черепашок або з інших матеріалів тваринного походження (наприклад, штучні листя з кінцівок таких морських тварин, як гідрозої і бріозої, оброблених спеціальним чином і пофарбованих), і т.д. За умови, що ці вироби задовольняють вимогам, викладеним у попередніх абзацах, усі такі вироби, незалежно від ступеня закінченості процесів оброблення чи оздоблення, включаються до цієї товарної позиції.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) живі квіти і листя товарної позиції 0603 або 0604 (наприклад, пофарбовані, посріблені чи позолочені);

 

(b) мережива, вишивки або інші текстильні матеріали з квітковим (чи рослинним) орнаментом, які, незважаючи на те, що їх можна використовувати як оздоблення для одягу, виготовляються іншим способом, ніж штучні квіти (тобто скріпленням різних частин (пелюстків, тичинок, стебел і ін.) шляхом зв'язування дротом, текстильним матеріалом, папером, гумою і т.п., або склеюванням чи аналогічними методами) (розділ XI);

 

(c) головні убори зі штучних квітів чи листя (група 65);

 

(d) вироби зі скла (група 70);

 

(e) штучні квіти, листя або плоди з кераміки, каменю, металу, дерева та ін., у вигляді суцільного виробу, одержаного литтям, куванням, різьбленням, штампуванням чи іншим способом, або сформовані з частин, закріплених будь-яким іншим способом, крім переплетення, склеювання, складання або аналогічних способів;

 

(f) дріт, просто нарізаний на куски визначеної довжини і який має оболонку з текстильного матеріалу, паперу і т.д., для виготовлення стебел для штучних квітів і т.д. (розділ XV);

 

(g) вироби, явно ідентифіковані як іграшки або карнавальні вироби (група 95).

 

Додаткові пояснення до товарної позиції:

 

Дивись Примітку 3 до цієї групи. Складання за допомогою нагрівання матеріалу для надання йому самоклеючих властивостей або з використанням ковзних пристроїв, які чіпляються до стебла за рахунок тертя, вважаються “аналогічними методами” у значенні Примітки 3 до цієї групи.

 

 

Пояснення до товарної позиції 6703:

 

6703 00 00 00

Волосся людини, розправлене, пiдiбране, витончене, освiтлене або оброблене iншим способом; вовна, iнший волос тварин або iншi текстильнi матерiали, пiдготовленi для виробництва перук та аналогiчних виробiв

 

Крім волосся людини, просто вимитого, очищеного чи розсортованого за довжиною (але не розібраного так, щоб кінці волосся збігалися з кінцями, а корені – з коренями), та відходів з волосся людини (товарна позиція 0501), до цієї товарної позиції включаються волосся людини, вирівняне або оброблене іншим способом (наприклад, проріджене, знебарвлене, розсортоване, пофарбоване та завите волосся) для виробництва штучних виробів з волосся людини (наприклад, у виробництві перук, накладок або штучних кіс і локонів) або для інших цілей.

 

Термін “розправлене” стосується волосся, окремі волосини якого підібрані так, що їхні корені складені до коренів, а кінці – до кінців.

 

До цієї товарної позиції включається також шерсть, інший волос тварин (наприклад, волос яка, ангорської чи тибетської кози) та інші текстильні матеріали (наприклад, хімічні волокна), підготовлені для використання у виробництві перук та аналогічних виробів або для лялькового волосся. Вироби, що підготовляються для таких цілей, включають, зокрема:

 

(1) Вироби, які складаються з пасма, як правило, з шерсті чи іншого волоса тварин, що сплітаються в два паралельних джгути, що мають вигляд коси. Такі вироби, як правило, мають велику довжину і важать близько 1 кг.

 

(2) Завиті пасма текстильних волокон, зібрані в невеликі пучки, кожний з який має довжину 14 – 15 м і важить близько 500 г.

 

(3) “Плетінки”, які складаються з хімічних волокон, пофарбованих у масі і складених удвічі для утворення жмутів, що скріплюються разом біля складених кінців за допомогою виготовленої на машині коси з текстильної пряжі (чи ниток), яка має завширшки приблизно 2 мм. Такі “плетінки” зовні нагадують бахрому.

 

Вовна, інший волос тварин або текстильні волокна в масі, у вигляді джгута чи підготовлені для прядіння, розглядаються в розділі XI.

 

Додаткові пояснення до товарної категорії:

 

6703 00 00

 

Натуральні коси з необробленого волосся людини, миті або немиті, чищені або нечищені, просто розрізані та не піддані будь-якому іншому процесу, виключаються з цієї категорії (товарна категорія 0501 00 00).

 

Пояснення до товарної позиції 6704:

 

6704

Перуки, накладнi бороди, брови, вiї, шиньйони та аналогiчнi вироби з волосся людини, вовни або текстильних матерiалiв; вироби з волосся людини, не включенi до iнших груп:

 

- із синтетичних текстильних матерiалiв:

6704 11 00 00

- - перуки готові

6704 19 00 00

- - iншi

6704 20 00 00

- з волосся людини

6704 90 00 00

- з iнших матерiалiв

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Усі види штучних виробів, виготовлені з волосся людини, волоса тварин або з текстильних матеріалів. Такі вироби включають перуки, бороди, брови, вії, штучні коси, локони, шиньйони, вуси та аналогічні вироби. Як правило, для виготовлення цих виробів потрібно висока кваліфікація, оскільки вони використовуються як для особистих цілей як предмети туалету, так і для професійних цілей (наприклад, театральні перуки).

 

До таких виробів не включаються:

 

(а) перуки для ляльок (товарна позиція 9503);

 

(b) карнавальні вироби, звичайно з матеріалів нижчої якості та гіршої обробки (товарна позиція 9505).

 

(2) Вироби з волосся людини, не включені до інших угрупувань, особливо з легких тканих матеріалів з волосся людини.

 

До таких виробів не включаються:

 

(а) волосяні фільтрувальні тканини товарної позиції 5911;

 

(b) сітки для волосся (товарна позиція 6505);

 

(c) волосяні ручні сита (товарна позиція 9604).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям